Friday, 3 May 2013

Kejayaan memerlukan pengorbanan

assalamualaikum semua. lamak dh x update blog. huhuhuhu. malas jak. mcm2 hal pelu dipolah.

ada kegembiraan yang ingin aku kongsi bersama =) *senyum lok. pada 25 April lepas semua busy2 pasal keputusan matrikulasi akan dihebahkan melalui internet oh. aku pun cek lah keputusan dengan penuh debaran. alhamdulillah dapat Kolej Matrikulasi Labuan dalam jurusan PERAKAUNAN untuk PENGAJIAN SATU TAHUN (PST).

bakal kolej ku =)

sitok lah tempat yang akan menjadi titik permulaan hidup aku kelak. masok sitok idup aku akan ditentukan melalui keputusan aku kelak. YA ALLAH gerun juak dengar semua ya. huhuhu. insyaAllah aku akan usaha lebih sikit. gikpun aku dalam jurusan perakaunan sik lah seterok sains. aku jerak gilak belaja dak chemist, bio, physics ya. sebab ya lah aku mohon akaun. insyaAllah boleh jadi cikgu akaun kelak. hihihihihih. lepas matrik plan mok masok UPSI. aku suka gilak2 dengan UPSI. UPSI juak ada kenangan antara aku ngn abg Hel. rindu abg Helwandi bah. huhuhhu. hope sebelom pegi labuan dapat temu ngn abg. ok. sampe stok jak lah entri aku mok plh. bye ~

Friday, 21 December 2012

Inilah Aku

assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca yang rajin singgah lalu membaca =)

setelah 2 hari mengerahkan idea untuk membuat entri baru, aku dh dapat satu ideaaa .. haaaa!! satu ideaaa =) hehehhehehe.. opssss, sebelom melangkah jauh, dinasihatkan para pembaca sekalian membatalkan hasrat untuk membaca entri kali tok sekiranya pembaca x mok tauk sapa dirik aku yang sebenarnya =) paham nak? ok mohon 'leave this blog' hihihihihiihi..

*entri tok khas kepada sesiapa yang ingin mengenali diri ini secara terperinci, kepada rakan2 yang x jemu memberi sokongan kepada diri ini terutama SNAPH-T, kepada lelaki2 yang pernah hadir di dalam hidup diri ini suatu ketika dahulu dan kepada penyiasat/pemoret yang ingin menjadikan diri ini bahan poret* =P

sebagai pengenalan, aku ingin berik sikit BIODATA dirik aku lok,
  • nama diberi - Asmafazira Binti Sukor
  • tarikh lahir - 26 Januari 1995
  • zodiak - Aquarius
  • tempat lahir - Hospital Umum Sarawak
  • keturunan - melayu + cina
  • wana kegemaran - ungu
 ya lah serba sedikit biodata aku mcm aku selalu tulis mun org mintak =) hihihihi..
aku merupakan ANAK BUNGSU @ keluaran terakhir daripada 3 orang adik beradik.. beza umur aku ngn kakak ku nombor 2 adalah 9 tahun =( jauhhhh tuhhh!!!
aku boring lahhh sorg2 x da kawan cmtok tp aku bersyukur aku x da adik sbb aku pasti akan berebut ngn adik pasal segalanya.. hehhehehehhe..

next, pasal CITA-CITA aku dalam hidup..
waktu aku masih tadika, aku bercita2 menjadi POLIS seperti bapak ku =)
pernah satu ketika aku marah gilak2 bila cikgu tadika ku engkah aku kat group yang bakal menjadi DOKTOR.. hahahahha!!! aku ngentak2 kaki mintak tuka kat group POLIS then cikgu ya pun tukarkan juak.. alahai cikgu Sharifah, sorry aok time ya kmk belom tauk papa gik.. hehehehhe..
bila aku dh masok sekolah rendah, time darjah 2, aku bercita2 menjadi seorang GURU sebab aku rasa cam bes jak bila ngga cikgu selalu dapat banyak hadiah bila HARI GURU =) hahhahahah!!! antap ada sik ikhlas bahhh.. jangan marahin saya dong! saya belom mengerti apa apa..
tapi....... impian aku ya x lamak ne, masok ke darjah 5, aku pun menanam cita2 mok jadi JURURAWAT =P mok tauk apa sebab nya?? sebab jururawat datang ke sekolah kmk org untuk memberik suntikan RUBELLA mun x silap ku lah... bila ku ngga jururawat ya bait ngn kmk org, ditambah dengan jururawat ya wangi so aku menjadikan nya idola.. hahhahaha!!! pelik2 jak aku..

zaman sekolah rendah berakhir dan tibalah zaman sekolah menengah =)
 
bila masok jak ke tingkatan 1, aku mula menanam azam untuk menjadi seorang DOKTOR.. semua tok bermula apabila cikgu Sains aku, cikgu Rubiah selalu cerita cita2 nya yang ingin menjadi seorang doktor perubatan x menjadi sebab nya x da duit mok sambung belaja.. nya selalu ulang2 benda ya dan nya harap salah seorg dari kmk org dapat jadi doktor.. =') 
bukan ya jak, minat yang mendalam terhadap kajian2 di makmal sains pun molah aku menanam cita2 menjadi seorang doktor.. 
aku pun terus bercita2 menjadi seorang doktor pakar dalam pembedahan.. huhuhuhu.. aku selalu ngga rancangan2 pembedahan kat TV mcm PARAMEDIK atau yang sekutu dengannya.. bukan ya jak, aku selalu kaji pasal penyakit2 =3 sik keterlaluan aku mok madah yang aku banyak tauk punca sesuatu penyakit, cara mengelakkan penyakit ya, cara merawat, apa yang boleh dilakukan dan sik boleh dilakukan oleh penghidap penyakit dan kesan negatif penyakit.. dengan keazaman yang kuat untuk menjawat jawatan sebagai seorang doktor, aku pun belaja sehabis baik untuk cemerlang dalam PMR dan melayakkan aku terpilih sebagai pelajar yang belajar di aliran Sains Tulen(ST)..
tapi, apabila usia semakin meningkat dewasa, aku semakin kenal erti cabaran untuk mencapai cita2 ya.. =( untuk menjadi seorang doktor, tersangat-sangat dan sangat PAYAH!!! setelah pergi berjumpa guru kaunseling sewaktu tingkatan 4, cikgu kaunseling menerangkan dengan aku secara terperinci prosedur2 mok jadi seorang doktor.. YA ALLAH terlopong mulut aku mendengar nya ='( memang cukup PAYAH.. kita perlu mendapatkan keputusan yang CEMERLANG di dalam SPM, bukan cemerlang biasa2 setakat 4 ke 5 igek A tapi at least semua A minus.. fuyohhh!!! ya baruk sikit derrr~ setelah dapat keputusan cemerlang dalam SPM, bnyk cabang yang tersedia untuk belaja ke tahap menjadi seorang doktor tapi, yang paling baik dan disyorkan adalah masuk matrikulasi ambik aliran sains selama setahun atau duak tahun begantung lah pada keputusan yang kita dapat, lepas ya, sambung belajar kat U yang ada kursus ijazah Doktor Perubatan selama 5 tahun (10 semester).. waktu belajar kat matrik ngn U, pointer mesti 4 flat mun x, kuburkan saja impian mu.. 4 flat derrr!!! 4 flat ingat senang mok dapat ka?? x ada tawar menawar mesti 4 flat juak.. misal lah kita dapat pointer 3.95 sorry k, x akan dilayan.. huhuhhuuhuh.. kejam ohhh?
selepas mendapat ijazah ya, ada gik beberapa ujian yang perlu dihadapi untuk melayakkan seseorg bergelar doktor perubatan dan bertugas di hospital..
setelah aku mendengar semua tok nak, aku berputus asa =( aku mengalah dan mengaku kalah sebelum tiba masanya =( aku give up abis abisan!!! terus ilang semangat ku yang berkobar2 belajar subjek2 sains..  
tingkatan 5, aku dh menukar cita2 ku, aku mok jadi JURU X-RAY sebab aku x mok kerja pake tudung puteh macam nurse.. hehehheheh =)
papapun, mun dh takdir x kesene ohhh.. tp sungguh aku masih x puas ati sbb aku nang mok jadi doktor pakar bedah =( nektok, aku hanya jadi doktor kepada mak aku, bapak aku, dan kakak2 ku.. huhhuhu sian aku ehhhh!!! tp aku masih berkesempatan membedah =3 aku selalu bedah ikan.. hihihihi. jgn marahhhh~

seterusnya, aku mok cerita pasal HOBI aku =)
hobi aku adalah memasak =) asal cuti sekolah jak konfem dapur akan berasap oleh aku... hahahahha!!! aku selalu carik resepi dalam internet @ ngga rancangan masakan lepas itu, aku akan try plh masakan2 ya =) bnyk juak yang berhasil seperti, banana chesse, banana with ice cream, ayam masak sos thai, kek span keju dan macam2 agik lah.. hehehehhe.. tapi nak, aku ada satu perange yang x berapa bagus nak diamalkan, aku pantang dan amat tidak suka bila org masok ke dapur time aku masak/mengasapkan dapur sebab kelak msti ada jak nak dicomplain and aku rasa x selesa then aku rasa diperhatikan mcm gik ujian ehh (ilang fokus tauk).. sbb ya lah aku akan memasak time org x pake dapur dan aku warning awal2 jgn ada sesiapa yang masok dapur ketika aku berada di dapur!! wah wah!! kejamnya aku.. hahahahhah!!! alhamdulillah org kat rumah aku agak consider dgn perange aku.. hehehehhehe~ berani sidak x mematuhi arahan? aku x akan masak benda ya..
 hobi ke 2 aku adalah, membaca novel =3 yup!!! heheheheh.. aku paling suka lah baca karya2 novelis terkenal, SITI ROSMIZAH, dalam bnyk2 novel nak aku baca, novel nya lah yang polah aku feel bena2 sampe kelua aek mata derr~ dahsyat siottttt!!! gila babeng ehhh nang nangis bena2 aku baca novel nya.. first novel nya yang ku baca ialah, cinta kau dan aku =) aku berazam, aku mok kumpol novel lah. sebulan 1 novel cukuplah sbb bapak aku kedekut, nya x berik duit beribu2 ngn aku setiap bulan.. hahahahha!!! sorry bapak tp itu semua kenyataan.. bapak nang kedekut.. hehehehhehe.. aku tabik spring tahap gaban lah ngn siti rosmizah sbb smua novel nya x boring biapun tebal =)
hobi ke 3 aku adalah ALAM MAYA.. yesss~ itu diaaaa.. alam maya yang aku maksudkan adalah berkaitan melayari internet, menulis di blog, tweet2 di twittwer dan sebagainya pasal internet lahh.. aku suka ngga video di YOU TUBE, download lagu di 4 SHARED.. toklah kiranya hobi terbesar aku dan setiap hari aku akan melakukan nya =) kcuali novel sbb tggu buku baru ada bruklah baca, mun x da buku baru gine mok baca.. aku jenis x suka baca satu novel ya 2 ke 3 kali sbb aku dh tauk gine jalan ceritanya so x da makna pun aku baca 2 3 kali nak? heheehe.. 

next adalah pasal KEGEMARAN <3 <3 <3
dimulakan dengan lagu kegemaran =) lagu kegemaran aku yang x penah pupus atau tenggelam sampe bila2 adalah AS LONG AS YOU LOVE ME by BACKSTREET BOYS ... selain ya, aku x ada gik lagu kegemaran sbb mood aku untuk menyukai satu lagu ya sik lamak.. aku cepat gilak lejuk =) heeee.. biasanya mun aku suka dengar 1 lagu ya, aku akan dengar lagu ya berulang2 kali sampe lejuk dh ya x da la ku suka lagu ya gik..hahhahah!! aku jenis ikut mood juak, mun tengah bahagia dengar lagu cinta, mun tengah heart broken, dengar lagu putus cinta, senang bukan?? hehehehhehe..
minuman dan makanan kegemaran??? hmmmm.. minuman kegemaran x bnyk, cuma 1 jak dan akan kekal smpe bila2.. hehehehhe.. cuba tekak?? yesss betol minuman kegemaran aku memang COCA COLA =3 biapun beribu jenis dan pelbagai macam minuman dh masok ke tekak aku dan dirasa oleh lidah aku, aek cola x akan ada tandingannya.. heheheee!! dalam sebulan cuma 3 ari jak kali aku x minum cola.. dalam bnyk2 benda, aku x itok pun bila abis tp mun aek cola ku abis tp bukan aku yang minumnya, aku akan badmood!! hahahahha.. prinsip aku pasal cola senang, di awalkan oleh aku dan diakhiri oleh aku juak.. penah satu ketika aku x makan dan minum gara2 org lain menghabiskan aek cola aku.. penah juak aku x makan gara2 x dibeli aek cola.. errrr?? agak bengong aku ini bukan?? huhu -,- makanan kegemaran =) senyum lok.. susah ku nak mdh apa makanan kegemaran aku aeyh sbb aku hanya blh makan makanan tertentu sbb aku pun ekosistem tubuh agak sensitif kpd makanan =( *unhappy* setakat tok yang paling aku suka makan adalah spaghetti.. (knk lidah aku x sedar dirik bukan org puteh oh??) aku x pat makan SEAFOOD sian aku ohhh.. huhuhu.. mun aku makan benda ya, 5 minit kemudian timbullah bintik2 yang gatal kat muka, tapak tangan, siku, perut dan kaki.. aku penah sakit selamak 1 minggu gara2 makan ketam dan hampir dimasukkan ke hospital.. huhuhuhu.. selain ya, aku x pat makan belacan (muka gatal/ jadi merah), x pat makan cincaluk (gatal2), x pat makan laksa sarawak (muntah).. mak aku selalu jaga benda di makan aku dan nya amat berhati2 mun masak pake aku.. kadang2, makanan aku diasingkan sbb aku x pat makan sebarang =( seriously aku x paham pahal cmya.. hmmm.. bulan 6 ya aku ingat aku dh x alergic agik so aku makan sotong, mok tauk pa jadi?? muka aku hancor kat pipi sebelah kanan.. ditumbuhi bintik2 yang menyerupai jerawat lalu terpaksa pegi klinik pakar kulit DR. CHEN.. kpd geng2 ku, mun nak belanja makan or jemput aku datang rumah makan, jgn belanja/masak benda pelik2 k.. cukuplah ayam goreng dengan sayur.. hehehhe.. tedah ayam lah makanan aku kohhh.. sian ehhh >.<'

PRINSIP HIDUP
masing2 kita ada prinsip hidup ohh.. cmya juak aku =) prinsip idup aku senang dan teramat mudah
  • kawan is kawan, gerek is gerek, 2 igek perkataan ya x dpt digabung spt, kawan aku jadi gerek
  • lok lok pat, sapa cepat dia dapat (aku guna time study)
  • malas begerak tidak merasa (aku guna time makan)
  • aku x suka org kaco barang aku
  • aku x suka kawan ngn org sebarang2
  • jadilah pempuan yang 'mahal'
  • sombong mula2 lepas ya bruk jadi ramah
  • jangan sekali2 jadi perampas (aku sungguh pandang hina ngn perampas!!)
  • jangan belagak ngn apa yang dimiliki sbb smua ya dari mak bpk
  • jangan jadi pengotor ketika memasak
  • jangan makan sesuatu yang dh dicemari oleh semut
  • jangan jadi anak derhaka
  • jangan jadi anak yang nyusah mak bapak
  • time belaja, belaja, time main, mainn
  • last minute kerja is perfect =)
  • aku x hipokrit ok!! mun aku x suka seseorg ya, aku terus pdh x suka and aku x berapa nak layan
  • aku msti dapatkan sesuatu yang aku inginkan
  • aku lebih suka diam rumah daripada tekayo2
  • sekali org anok aku, jgn harap aku bagus ngn nya
  • jadi seseorg yang menyerlah sak palak x ditinjak org
  • aku x suka diarah-arah
  • aku suka pegang jawatan tinggi2 dalam sesuatu organisasi
  • malu biar betempat
  • plh2 bodo depan org yang ngeso or org up =) 
  • aku x suka org complen2 hasil kerja tangan aku biapun kerja aku salah.hehhe
  • aku bencik penipu yang menipu aku mantak2.. go to hell lah engkau
  • aku x suka RETURN BACK sebenanya (dalam pcintaan)
  • aku suka judge orang and always my judging is correct =)
SEJARAH HIDUP AKU~
ok ok ok, firstly about pencapaian yang dikira amat besar dan beharga sepanjang aku hidup di muka bumi Allah tok,
  • aku dpt 3A 1B 1C dalam UPSR 
  • Setiausaha Pengawas (sekolah rendah)
  • aku wakil nasyid peringkat ZON B dan dapat tempat ke 2 (sekolah rendah)
  • terpilih sebagai pengawas (sekolah menengah)
  • terpilih sebagai peserta MENEMBAK BAGI PASUKAN DARI SARAWAK dan menjalani beberapa ujian yang agak lasak (form 2)
  • aku wakil koir peringkat sekolah (form 2)
  • pelajar terpilih menghadapi pertandingan kuiz interaktif MASM (2010)
  • terpilih sebagai peserta perkhemahan tahunan K.K SMK BATU KAWA (2010)
  • dapat 4A 4B dalam PMR 2010
  • wakil sekolah dalam pertandingan aeroangkasa (molah roket, 2011) johan roket paling jauh
  • johan syarahan agama peringkat sekolah (2011)
  • wakil sekolah syarahan agama dan mendapat tempat ke - 3 (2011, smk sematan)
  • terpilih mengikuti seminar motivasi pelajar cemerlang spm 2012 (2011)
  • terpilih mengikuti PERKHEMAHAN PEND. LUAR SEKOLAH MEN. PERINGKAT NEGERI SARAWAK (2011)
  • diberi kepercayaan menjadi jurujual koperasi sekolah (2011-2012)
  • johan syarahan agama peringkat sekolah (2012)
  • mewakili sekolah syarahan agama dan mendapat NAIB JOHAN (2012, smk lundu)
  • mewakili ZON C syarahan agama bagi peringkat Kuching, penyertaan (2012, kolej DPAH)
  • terpilih sbg peserta KUIZ AGAMA peringkat daerah Kuching (2012, smk agama matang 2)
  • jurulatih kawad kaki PPIM penrissen no.1 (2012)
  • NAIB PENGERUSI PPIM (2012)
  • Pen. Setiausaha PPI (2012)
  • penolong pengurus projek festival nasyid (2012)
SPM jak x tauk gik berapa.. huhuhu.. mudahan2 dpt 5 A sak kacak kit upa result aku, 3,4,5 A.. hehehhe.. insyaALLAH.. seterusnya aku mok share sikit pasal pencapaian aku dalam CINTA <3 <3 <3
mula terlibat dalam dunia cintan cintun ketika berumur 14 tahun (tingkatan 2), first love darjah 6 tp aku x kiralah sbb time ya belom baligh gik... hahhaha!! cinta bagi aku hanya mainan.. yesss seriously aku hanya begerek sekadar mok nunjuk ngn kawan2 aku pun ada gerek juak.. dolok waktu gik form 2, 3 dan awal form 4 aku suka gerek ngn bnyk2 laki dalam 1 masa (playgirl lah kiranya).. mok tauk cmne ku carik gerek, ku carik kat FB, dh ya ajak jumpa =) mcm2 muka ada tp aku x pilih sebarang okkk.. mun nya tang upa kenja jak aku x layan lahhhh.. dh dikira semua, aku ada 19 ex boy temasok yang latest.. hahahahaha!! sepanjang aku begerek, aku x penah fahami erti cinta dalam kata yang sebenar dan aku x gago pun untuk SETIA.. sehingga lah ada sesuatu yang menghentikan aku daripada keburukan ya =( ada seorg ustat, AMN, nya lah yang dh menyedarkan aku =') lamak aku menyingle time form 4 ya tauk.. hehehehe.. dh ya hujung tahun 2011, ada sorg laki sama sekolah suka ngn aku and nya usha aku bage org gila ehhh!! aku terimak jak sbb aku rasa kasihan dengan kesungguhannya..hahhahaha!! seriously nang pelik asa begerek tanpa rasa cinta.. x lamak lepas ya putus.. belom sampe sebulan menyingle alu gerek ngn m.u <3 lepas 4 bulan putus sbb aku taken by someone.. argh malas mok cerita pnjg sbb bnyk dh ku crita pasal nya kat entri yang debah2.. ok harus aku akui, dengan FAIZ lah aku kenali erti cinta yang sebenar.. aku dh mula belajar setia, cinta nya dengan sepenuh hati tp see now?? aku berik seluruh hati ngn seseorg tp nya khianati cinta aku.. x tauk la gine nak mdh rasa patah hati ya.. huhuhuuu.. sbb ya lah aku mdh nya yang pertama biapun nya bukan yang pertama. k.. lepas tok aku nang dh x hingin agik nak menambah bilangan cowok2 ku kepada 20,21, 22, 23 dan seterusnya.. araso?? aku jerak ehhh =)

CONTACT ME ON
facebook - asma ul husna @ asma fazira
twittwer - asma fazira sukor
whatsapp - 0198875424
sekian sekian sekian.. pukol 1 pagi dah -,- ngantokkkkkk *yawning* assalamualaikum dan tq for reading =)


 

Wednesday, 19 December 2012

Perkhemahan Pend. Luar Sekolah Menengah Peringkat Negeri Sarawak

bismillahirrahmanirrahim...
assalamualaikum dan salam satu malaysia buat pembaca sekalian =)

kali tok aku mok cerita pengalaman yang paling beharga yang pernah aku kutip sepanjang aku menjadi pelajar sekolah menengah.. pada tarikh 11 Julai 2011 hingga 15 Julai 2011, aku telah terpilih untuk menghadiri Perkhemahan Pendidikan Luar Sekolah Menengah Peringkat Negeri Sarawak Tahun 2011 yang bertempat di Kem Waja Diri Santubong.. hanya 4 org jak yang mewakili setiap sekolah di Negeri Sarawak tp sekolah terpilih jak seperti SMK AGAMA MIRI, SMK SELIRIK KAPIT, dan sebagainya.. wow!! aku rasa cukup bertuah sbb dpt menghadiri perkhemahan tok sbb nya memang berbeza daripada perkhemahan2 yang pernah aku sertai sebelom tok =) alhamdulillah.. tq Cikgu Lela (PK KK) sbb nya dh pilih aku.. hari isnin(11 Julai 2011) selepas tamat waktu persekolahan, aku dan 3 org gik pelajar, (atherna, phriscila & vangelis) pun berangkat ke tempat yang telah ditetapkan dengan di hantar oleh encik apa aku pun lupak namanya!! hehhehehe... sorry uncle =3 sepanjang perjalanan mulut kmk org nang x pnde diam, kelaka2, excited, belagu dgn suara masing2 yang sumbang KECUALI AKU!! hahahhahaha.. sampe uncle yang anta kmk org ya pun perey dikerja aku!! hahahhaha... dh la pake keta kancil dengan beg kmk org yang banyak (of coz la sminggu bah) dh ya saiz yang agak terbaekkk!!! apuhhh! semput nyawa tp enjoy abisss lahhh!! hehehehhehe...
tepat pukol 1 setengah petang kmk org smpe kat kem ya.. bnyk dh peserta lain sampe ehhh.. yeerrr!! CUCI MATA BODO!!! hahhahahah.. tp time ya aku gik jual mahal la x senyum langsung ngn org sbb mek 2 atherna mok jd org sombong!! hahahhahaha... dh smpe daftar nama pasya relax2 dolok.. aku dengan atherna pun memulakan misi mek 2, jd mpuan terngegeh perkhemahan ya.. snap2 gmba depan sidak lain !! hahahhaha.. nah2 hayati lah gmba mek 2, ku tauk ku kacak time tok =P


ngegeh aok!!


nah ambik tiupan maut dari mek 2 =D
kontrol aku jak!!
gmba tok mlh aku TERINGAT NGN SESEORG
vangelis
fuhhh!! puteh melepak mek 2 atherna time tok oh?? hahahhaah!!! lepas kem ya adohaiii mcm arang jak rupa aku!! 
setelah semua peserta selamat sampe ke kem ya kmk org pun dibahagikan kepada kumpulan2 rasanya dlm pukol 5 ptg cmya lah.. ada gik peserta belom smpe sbb sidak jauh gilak especially sidak KAPIT #phm bisak!! hahahhahaha.. lepas ya, kmk org di ajar cmne cara pasang khemah.. tepat jam 5 40 ptg, kmk org begegas ke tapak khemah untuk polah khemah sendirik =) aku dengan atherna maseh dengan palak sendirik and buat2 x phm dengan KERJASAMA.. hahhahaha!!! selepas aku, atherna and peserta dari Kolej Abdillah deal pasal pertukaran khemah akhernya aku dengan atherna diam di dalam khemah yang sama!!! besss ehhh!! satu khemah ya mek 2 ajak!!! selesa wowww!!! senang aku mok makan bekalan lepas tok!! x akan ada gangguan!! hahhahahhahahahhahahah~ selesai memasang khemah, para peserta disuruh mandik dan kembali berkumpul di dewan kem santubong pukol 7 cmya.. keadaan agak gelap time ya and kelam kabut =( mlh aku rindu ngn bilit aku yang sunyi, nyaman, tenang lagik selesa!! uwaaa!! *call mak pasya nangis sikit jak la sbb nak perkhemahan kali tok la aku rasa lamak gilak sbb biasanya 3 hari 2 malam jak.. huhuhu.. 
setelah mek org berkumpul di dewan, aku pun carik kumpulan ku, iaitu kumpulan 4 (no yang x berapa nak bagus) tiba2 nak aku ngga sorg laki tok mcm x penah ngga jak tp tiba2 nya ada kat group aku?? errrr?? pelik juak?? aku salah group ka apa?? dh ya nya ngga belakang and mata mek 2 bertembung =) ohhh maiiii!!! hensem bodo muka nya mcm Aiman Ridza Hakim (retissss tuhhh!) diam sekejap aku nya senyum ngn aku ehh.. aku pun tnyk cmtok 'eh? mana kumpulan 4?? awak kumpulan berapa??' nya jawab 'ni lah kumpulan 4 #dh ya nya pegang dahi aku mcm molah miak kecik bahhh!!! (oh mai gad sik lamak gila akuuuu)' aku pun senyum dh ya lalu mek org disuruh bebaris... dlm kmk org bebaris cikgu nunggah org laki nak kdk muka aiman ya tek suruh nya g masok kt group 8 la pulak =/ huhhh!!! potong laa~ thats mean aku x sama group ngn nya agik laaa~ 
aktiviti mek org malam ya adalah 'ice breaking' (sapa2 pnh camping ya tauk lah apa benda ya sbb smua org camping mlh benda tok x kira jenis camp apa) bnyk la juak kawan baru ku mlm ya sbb mek org bnyk mlh perbincangan =) pukol 12 malam, kmk org pun masok ke khemah masing2 utk TIDO LAHHH... hehehhehe.. malam ya x dpt gilak ku tdo sbb aku tekenang ngn bilit ku =( tilam, bantal ku, 'kipas' sejuk ku, mak ku bapak ku and mcm2 lh.. rasa nyesal ada juak =( huhuhuhu

hari ke - 2 (12 Julai 2011)SELASA
bangun pagi pukol 6 sbb pelu mandik dh la peserta rami so berebut2 lah mandik yaaa !! errr! part tok la aku x suka langsung tauk!! mandik tesimbah2 ngn org!! huhuhuhuh..pukol 6 setengah kmk org berkumpul kat kawasan lapang untuk bersenam, aktiviti tok dinamakan 'Malaysia Cergas'.. bes senaman tok kmk org bepusin2 dalam bulatan besar punya and time tok lah aku usha seorg laki yang baik punya!!! nya peserta dari Miri, namanya Muhd. Hilman =) aku mula menyedari kehadiran laki hensem tok time ice breaking.. alem dohhhh!! azan nya, imam nya, dh la pake baju melayu lepas ya besongkok time ice breaking ya, gine aku sik terpaut dh la ya merupakan ciri2 lelaki idaman aku!! huhuhuhu.. nya kumpulan 1 so x jauh la jarak mek org.. opsss lupak tek, ada 8 igek group untuk perkhemahan ya dan setiap group ada 10 ke 11 ahli cmya lah..aku selalu curi pandang hilman =) nya puteh kemerah-merahan, badan nya aku rasa berat dlm 50 lebih kg, tinggi 170 sentimeter #aeyhehh!! benda ya pun aku mok pdh ka?? hahhahaha!! #info tambahan aku x da gik ngga laki kdk muka aiman ya?? sine nya ohh?? x gago ehhh.. ku ngusha hilman jak.. hehehhehhe..
tepat jam 8 pagi, kmk org pun habis bersenam dan bersarapan di dewan.. time makan dlm dewan ya, nya ada undang2 tersendiri.. nang bes lah sbb kmk org dpt memupuk disiplin dan kerjasama walaupun time makan.. hehehheh!! yesss! I LIKE IT VERY MUCH.. time makan aku ngn hilman mesti bertentangan so aku x lepas kan peluang 'jelin2' nya.. hehheheeh.. time makan nak, coba tekak sapa yang ketua baca doa =3 mstilah hilman si pujaan hati!!! hahahhahahha~ 
dh habis makan mek org pun diberik taklimat, aktiviti pagi tok cukup lasak!!! huwawwww!!! dapat x aku molah??? group aku gabung ngn group 3 so lega sikit sbb atherna group 3 =) first aktiviti kmk org plh KUBANG TERBANG @ FLYING FOX... wuhhuuu!! aku x sangka langsung aku berpeluang ber FLYING FOX dalam idup sbb aku sangat mengidamkan aktiviti ya.. heheheeheh.. bes ehhh terbangggg!!! gila mun lah group aku yang last plh benda ya dh bekali2 muka aku jak mlh benda ya tp syukur lah sbb berpeluang biapun sekali.. hehheeheheh.. nang bes gila dohhh!! terbanggg!! x dpt nk describe gik ehhh.. cukup bermakna aktiviti ku kali tok =)
seterusnya, selepas makan tengahari kmk org pun plh aktiviti yang seterusnya, Abseiling

tok lah abseiling.. gelik kaki!!


ok, oleh kerana aku dh berpengalaman membuat abseiling, bagi pembaca yang x tauk gine rupa abseiling, tok aku share sikit =) nait tanggak tali mcm gamba di atas lepas ya nait2 punya nait smpe lah atas pokok.. ketinggian pokok ya agak2 lah lepas ya kita akan disuruh turun dari pokok ya pake tali yang membelit pinggang dan ditahan kat belakang *ass hehehehheh.. gila babeng tinggi bodo 30 meter kmk org pun ari ya.. aku apa gik tepekik telolong smpe burung lari!! hahhahah.. gayat dohhh!! dh la kita turun sorg dirik x da org pegang kita tp sidak cuma nangga sambil berik tunjuk ajar dari bawah dan atas pokok =/ sakit hati ehhh time turun pokok ya tp nak, bila dh smpe ke tanah rasa mok agik jak main!! hahahhahaha!!! ndak ku betah ehhh~ sakit jantung ku kelak.. setiap peserta wajib menyelesaikan aktiviti2 yang boleh dikatakan agak lasak tok... huhuhu..

seterusnya, checkpoint ke 3 yang agak boring~ eyuuuu!!! keceriaan khemah dan membuat gadjet.. malas la aku nak ulas panjang2 mun x tauk pa benda ya g crik rah You Tube nun!! heeee... boring bahhhh.. bemain ngn kayu and tali dh ya bersih khemah apaka??
akher sekali =) senyum lokkk !!! aktiviti yang paling aku nanti2 kan dan merupakan keinginan aku semenjak dari kecil =D hahhahahaha... WALL CLIMBING here i come~ aktiviti yang paling mencabar daripada mana2 aktiviti..hehheheheh.. 
tinggi derrr kira setinggi puncak gunung santubong
main tok kita kenak lapor dirik, bahasa nya ada bahasa khas suruh berenti, renggang tali, nak turun dan sebagainya lah... tinggi nya ikut tinggi gunung santubong and sapa yang sampe paling atas boleh dikira dpt tawan gunung santubong lahhh =) tahniah pd yang sampe ke puncak!!! hebat lah tak org.. nya ada 10 stage and alhamdulillah aku berjaya sampe ke stage 5, setengah daripada stage2 ya... =) ingat senang mok smpe sia ka?? ko mok tampung berat badan ko gik, pegang batu2 kecik yang silap2 ari bulan blh polah jari kau putus sbb semua berat badan kau ditanggung tangan, dh la batu jauh2, banyak halangan, malu ngn org kat debah, mcm2 gik lah.. yang penting aku dpt juak tawan benda tok biapun x smpe ke ujung... hehehheheh!! toklah pengalaman yang paling besss!! alhamdulillah aku dpt merasa aktiviti tok setelah lamak aku idam kannya =)
habis aktiviti sekitar jam 6 setengah.. kmk org diberik masa setengah jam bersih dirik, lepas ya tggu org abis solat and makan =) diberik masa setengah jam rehat dalam dewan :) masa tok lah aku manfaatkan untuk memporet pasal hilman sbb schoolmate nya group sama atherna.. hehhehehhe... kmk 2 atherna berik nama hilman GEDABAK sbb sak x kantoi mun mok cerita hal laki ya!! awww! sweet x kmk berik nama ktk cmya?? hahahhaha!! mun nya tauk mati akuuu~ 
tepat jam 10 malam, kmk org diberik taklimat untuk aktiviti MERUNUT MALAM.. fuhhhh!! nyaman palak ku ngn aktiviti tok ehhh.. bahasa kuno nya, BURUNG ANTU ehhhh.. pake kain tutup mata dahya berbaris begerak dlm kumpulan, diembak pusin2 entah sine aku pun x tauk.. dalam barisan ya nak, phriscila kat depan, aku tengah, dahya atherna belakang aku... hahahhahah!! bepelok2 kmk 3 tauk!! dh ya nak, mun tegugok sama2 lah gugok juakk.. main tok nang bes and ada maksud yang tersirat sebenarnya =) ktk org akan faham mun kita fikir bena2... hehhehehe.. selama 2 jam kmk org plh aktiviti tok mcm2 halangan tepaksa ditempuh dengan mata yang tertutup.. tegugok dlm lumpur, terlantak pokok, tersadung kaki, terpisah dengan kawan2 dan sebagainya lahhh.. gila babeng ehhh!! sora aku arumbulak sesantubong ya dengar.. gine aku x takut mun dh mala knk katik oleh cikgu camp dh ya aku ditarit2 sidak.. hahahhahahah!! abis muka ku di kenal cikgu tauk x!!! dh ya kumpulan mek org dpt gelaran kumpulan paling bising!! hahahhahahah!!! time nak paling lucu bila phriscila langgar pokok dh ya aku sama juak gugok sbb aku pelok nya kuat2 dh ya aku kenak timpak atherna agik!! ohmaigad!! bisak seluar aku tauk!! hahahhhhhaha dh bisak kat tengah!! bodo ehhh!! *perey
kmk org abis aktiviti tok pukol 12 lebih tengah malam =) hahahhaha!! tibalah masa merehatkan diri setelah penat sehari2an dh la esok ada aktiviti yang lebih mencabar.. makkk aiii!! x cukup bah tdo sekejap gilak.. 
excited masok khemah tiba2 dengar bunyi mcm benda begerak2 kat khemah ku tp x da papapun.. bunyi ya ibarat sekumpulan semut bejalan atas kertas!! meremang bulu romaku aeyh!! dh aku paling gelik ngn semut mun nya bekumpol bnyk2 automatik bulu roma ku terangkat!! dh aku cek2 tek x juak ada papa and aku ngn atherna beranikan dirik angkat khemah... astagfirullahhalazim!!! sumpah aku gelik terus bulu roma terangkat ngga binatang kecik2 wana puteh nang banyak eh bejuta2 ada kali (anai2)... arghhh!! gelikkkk!! aku pun terus lapor ngn cikgu camp.. sumpah aku x sanggup tdo dlm khemah ya.. dhya cikgu pun suruh g tumpang khemah org tp aku x maok sbb x selesa!! cerewet ohh?? ahahahhaa.. aku pun dgn slamba pegi tdo dlm dewan.. hahhahahhaha... ambik joli, bantal, terus tdo.. rela ku x tuka baju ngn seluar sbb memang dh darurat gilak bh dh juak nang penat abis ehh.. padat gilak aktiviti hari ya gine x penat? aku pun tdo dengan nyenyak nya..

hari ke 3 (13 Julai 2011) RABU
checkpoint 1 berbasikal
pagi ya aku bangun pukol 6 dan terus g carik atherna =) (menceritakan keselesaan ku tido di dewan sak atherna jeles!!)hahhahahha!! atherna pdh jgn mandik dolok sbb lepas senaman kompom bepeloh so aku on saje gikpun kelak ada masa pake mandik.. heeee! diam ajak mun terbau yang 'wangi' hahahhhaha!! mcm hari sebelomnya, bersenam sampe pukol 8 pagi lepas ya bersiap2 untuk plh aktiviti yang agak mencabar untuk hari ya.. tepat jam 8 suku, kmk org disuruh pilih basikal (mountain bicycle ada gear).. aktiviti kmk org ari tok adalahhhhhhhhh BERBASIKAL... weeeehaaaa!! excited!! mok tauk berapa jauh nya? g smk santubong, dah ya pake jalan lamak santubong sampe ke pasir pandak, sialah jalan kmk org bebasikal.. sungguh mencabar ekspidisi ya sbb jalan nya bukan stret ajak dh la berbukit tinggi ya masyaAllah nang aku rasa sungguh sungguh sungguh aku x akan pegang basikal gik sampe bila bila -.-' aku rasa lah jarak nya adalah dlm 50 kilometer!!! penat taukkkk!! 2 jam lebih kmk org bruk smpe kat pasir pandak.. kat pasir pandak kumpulan 1 dan 2 udah selesai bekayak.. kiranya kmk org bertukar aktiviti lahhh.. waktu berbasikal kmk org berenti kat 2 checkpoint untuk berehat... first masjid dekat santubong, second kat jambatan santubong.. 


aku pake baju puteh yang ngeso name tag ya.. ngegeh ho?
yahhh,, sempat juak mek org begamba ohhh.. kenangan bahhh.. hehehheheh.. dekat jambatan ya nak kmk org ngga boyak dlm pante santubong ya.. besar gila.. errr!! takutttt...
 pukol 10 setengah kmk org sampe ke pasir pandak.. ok pengalaman yang agak terok!!! aku pengsan time sampe ya.. tp nasib x terok gilak agik maseh idup..hehhehe.. ok si hilman ada!! wahhh semangat aku kembali bodo!! ahhahahaha... kmk org pun relax kat pasir pandak ya selamak 2 jam lebih dan lepas ya baruk lah polah upacara pertukaran aktiviti.. dlm time relax tok aku ngn hilman terjelin2... hahahhah!! aku rasa nya perasan lahhh.. nang ku x da ngg org lain aeyhhh!! nya ajak di tgga aku... =) 
jam 12 setengah dan mek org pun bertukar aktiviti, kumpulan 1 dan 2 pake basikal, kumpulan 3 ngn 4 bekayak dari pasir pandak entah ke sine tp akan sampe ke kawasan perkampungan santubong x jauh dari tempat khemah kmk org... heee... first time bekayak dohhhh!! pake jaket keselamatan aeyhhh!! apa gik kmk org sikalak nemu laut alu berendam dlm aek laut dh juak ari panas... part tok lah nyuruh ku bena2 sun burn!! nyesal ku aeyhhh!! rambut aku alu rusak knk aek masin ya!! huhuhuhu!! aku berpasangan dengan org dari pusa'.. nya pnde bekayuh tp aku x, so aku kat depan.. gila eh pertama kali seumur hidup tok =) besss dohhhh!! setelah setengah jam bekayak kmk org berenti kat sigek pulau.. pulau ya sidak cikgu madah adalah kepunyaan pehin sarawak (Taib).. besa abis pulau ya nang bes lah... dh ya kmk org pun terus ke destinasi yang dituju.. x penat langsung aeyhhh.. bes gik ada.. hehhehehhhee.. 
pukul 6 cmya mek org smpe kt tepi laut entah aku x tauk apa =) kmk org pake hilux di anta balit ke camp.. sampe kt camp aku ngga hilman tolong angkat kayak aeyh!! awww!! kuat da jak ktk =) setelah senyum ngn nya aku ngn atherna balit ke khemah untuk membersihkan dirik.. alhamdulillah x da gik dh anai2.. hehehehhee.. malam ya selepas org solat kmk org makan.. dh selesai semua ya kmk org plh aktiviti ringan jak, berbincang dalam kumpulan mengenai aktiviti kebudayaan... ok aku x bulak aku nang mala ngga hilman.. hehehhehe!!! manis bah mukanya!! awww!! rasa nak ku tampa ada juak!! oh tedah duhal tggal 2 ari gik aku kt sitok ehhh.. gila asa x mok balit jak bahhhh.. =( 
selepas minum malam, pukol 11 setengah cm ya kmk org pun masok khemah untuk tdo.. nasib bait disuruh tdo awal sbb cikgu ya phm bah mek org pun penat juakk.. hehehheh.. ok aku bulak =) aku x tdo awal tp, aku begayut malam ya =) hehehhehehe.. aku begayut ngn Feszwan (gerek wannabe yang diam sama kat kem dolok) dlm pukol 2 pagi selepas begayut dan bergosip sekejap ngn atherna, aku pun tdo dengan nyaman nya =) 

hari ke 4 (14 Julai 2011) KHAMIS
mcm biasa bgn kol 6 tp kali tok aku mandik ok!! atherna mandik x ohh?? hahahhaha... lantak nya lah siaaa.. 'malaysia cergas' wajib ada.. o tedah hari last polah benda ya ehhh =( sayuk jak rasa!! selepas bersenam, sarapan, taklimat, kmk org pun plh aktiviti yang telah ditetapkan... aritok turn kumpulan 5 & 6 untuk berbasikal dan 7&8 berkayak =) kmk org (3&4) orienteering!!! ngeee~ belaja guna kompas dh ya plh jalan mencari harta karun ala2 explores gituhhh... hehhehehheh... boring abis sampe aku tetdo tauk sikkk.. hahahhaha!! malu eh knk tego oleh tutor ya.. tp cikgu ya bait and x lah malu ne smua kawan jak kat sia.. mun ada hilman bruk ku malu kali... selepas abis orienteering dlm pukol 12 setengah ya, kmk org makan =) tedah kumpulan 3 ngn 4 ajak makan kt dewan ritok nk lain smua aktiviti kat lua.. oh yaa lupak, hilman pun group pegi dekik gunung santubong.. 
selepas makan dan berehat, group sidak hilman pun balit kat camp ya.. yesss!! nya ada!!! munga2 ati doohhh!!! hehehhhehe... so its our turn g dekik gunung santubong =) 
pukol 2 petang sampe kat kaki gunung dan ekspedisi pun bermula.. sumpah!! bnyk2 gunung nak aku penah dekik gunung tok lah paling mencabar sbb ada tempat nak 90 darjah pun.. gila babeng!! nait senang dh turun ya tergelincir aku tauk!! nasib maseh idup.. hahahhahaha!!!
malang nya, hmmmm!! kmk org x smpe puncak sbb kesuntukan masa.. kmk org pelu plh persediaan untuk malam kebudayaan gik malam tok =( kira nya smpe 3/4 daripada gunung kmk org pun berenti dan memasak guna cara dalam utan.. bessss!! jejak rimba nama aktiviti tok.. hehehehehe.. nang nyaman lah mee yaaa ehhhh =) 
pukol 6 setengah balit camp tp jalan kaki sbb x da bus ambik,.. huhuhuhu... duhal dekat juak camp ya dengan gunung.. hahhahaha!! lawak2..
kmk org membersihkan dirik dan pake baju wana kuning (baju korporat perkhemahan ya) pasya pake topi yang disediakan juak sbb malam ya ada majlis penutupan perkhemahan dolok sebelom malam kebudayaan.. majlis penutupan dihadiri oleh pegawai daripada jabatan pendidikan.. setelah selesai, kmk org pun ngga SELAYANG PANDANG, video kmk org camping.. ya masyaAllah malu bodo!!! time main burung antu aka merunut malam cikgu ambik gmba aku ngn phriscila tegugok.. smua org tetak and ada yang ngga aku.. hehehehhe!!! nang lawak abis lah upa mek org tegugok!! cikgu mala nginci kmk 2 phriscila.. hahahhahahaa!! perey aeyhhhh!! 
selepas ketawa bersama, kmk org makan dan disuruh tuka baju untuk malam kebudayaan =) yessss!!! tp tiba2 kmk org dikejutkan dgn kepulangan peserta dari sri aman ='( sedeh abis perpisahan ya.. knk sidak awal gilak balit?? huhuhu.. nang bnyk org nangis time ya aeyhh!! aku nangis selepas ngga sorg laki ya nangis.. gila untung da jak dpt ngga laki nangis.. tp nang sedeh lah bayangkan dh bersama dlm 4 hari tiba2 berpisah... huhuhuhu..
selepas selesai tuka baju pa semua tibalah giliran malam kebudayaan ;) wink wink!!! group aku mlh persembahan nyanyian =) lagu nya ialah :
  • beribu bintang
  • kenangan terindah
aku belagu dengan penuh semangat sbb lagu ya ibarat suara hati aku for hilman =) dh nya depan abis ngga mek org perform.. aku ngga mukanya juak.. hahhahhahah!!! dh ya group seterusnya plh persembahan juak..
selesai persembahan kmk org diberik hamper dan berbagi lah ceritanya.. hehehhehe!! selesai berbagi hamper, peserta perempuan disuruh angkat beg ke dewan dan tdo di dewan sbb takut kejadian buruk berlaku maklumlah malam 'last' bah.. ne tauk ada org nk melepas 'rasa' ngn gerek baru kat sia... hahahhaha!! phm bisak!! 
dlm aku nak bejalan pegi ke khemah ambik beg, aku kawan ku dari smk padawan ambik gula batu choclairs dari tangan aku terus aku ngn nya bekepung2 dhya aku ambik gula batu nya.. hahhahah!! udah penat beguro aku pun x lalek ngn kawan ku ya dh ya carik gula batu ku yang gugok ya kat lante.. dlm aku tetilit2 tiba2 ada seseorg yang menghulurkan gula batu choclairs ngn aku and aku pun ngga muka nya.. oh mai gad!! tekakk lokkkk!!! muka mcm aiman ridza hakim ya berik gula batu nya ngn aku dohhh!!! oh maiiii!!! sweet sumpah nang sweet.. atherna jd pemerhati mek 2.. aku heran bila masa nya ada kat sebelah aku?? hahhahaha!! dh ya tek aku ambik jak sambil ucap tq =) pasya nak nya mdh cmtok
nya : saye nak ambil gamba awak *hp nya dh ready tinggal nak klik lalu la masok muka ku lam hp nya
aku : (heran ehhh) kat sini gelap lah jum kita cari tempat terang
nya : dekat sana terang *tunjuk dewan
aku : ok lah.. atherna tolong ambik gamba mek 2 lok
atherna ekot ajak ... hahahahaha!! tiba kat dewan atherna pun ambik gmba mek 2.. kat dewan time ya tggal mek 3 jak sbb nak lain gik ambik beg =) aku ngn nya pun begamba... tq atherna jasamu dikenang!! sumpah romantik abis laki ya ehhhh!! 
with him <3 
sumpah aku blur phl tiba2 nya ajak begamba padahal nama pun belom tauk?? hahhahaha!! dh ya kmk 2 beriringan bejalan menuju ke khemah and miss atherna kat belakang mek 2 jadi pengawal!!! hahahhahahah.. kmk 2 nya pun berkenalan lahhhh..
aku : awak dari mana?
nya : saye dari kapit. awak?
aku : saye sini jak.. nanti awak mms pic kita k?
nya : minta nombor awak?
aku:*berik no.. hhehehhehe.. 
lepas ya aku x ingat lah apa diloya mek 2 lalu ku smpe kat khemah =) tp last conversation ya ada mdh word tok lah, nanti kita msg k.. fuhlamak!! sweet ada nya ehhh.. namanya manchester jeremy, org nunggah m.u
from kapit, smk selirik...
malam ya kmk 2 msg smpe pukol 3 pagi.. nya mala nak jumpa aku sbb mok ajak beloya tp kmk org dh disuruh tdo and x boleh klua dari dewan so tpaksa lah ='(
 
hari ke 5 (15 Julai 2011) Jumaat hari terakhir..
bangun pukol 6 cam biasa =( smua muka semun!! smua x mok balit.. huhuhu.. kmk org dh x da aktiviti papa gik kcuali kemas khemah.. dhya anta setiap kawan2 balit =( sumpah aku sedeh!! aku beguro2 ngn sorg kwn dari smk padawan and aku mala lah jelin hilman =) tedah ehhh hari terakhir ku ngga nya.. hmmmm!! ku dengar sidak miri awal balit so hmmmm... aku rasa mcm diperhati seseorg jak, bila ku ngga bena2 duhal m.u merati aku bena ada!!! hahahahahha.. serious aku x da feeling yang kuat ngn m.u.. aku x usha nya langsung tp ku usha hilman.. hehehheehe.. m.u balit awal ='( aku pun anta nya kat depan pintu.. oleh sbb sidak nya tegesa2, nya x salam ngn aku and aku x kesah lah juak.. tiba2 bila nya dh bejalan kira2 3 meter dari aku nya pun noleh belakang, nya ngga aku, aku berik senyuman.. mok tauk apa nya plh?? nya patah balit agak aku and salam ngn aku!! sumpah aku terharu!! mata bertemu mata lepas ya kmk 2 shake hand and nya madah nanti kita jumpa lagi lepas ya aku mdh jgn lupa msg k.. sedih gilak rasa ku time ya.. bermula saat ya aku rasa something kat hati =( tp dh terlambat ohhh? nya dh pegi... pegi balit ke tempat asalnya!!! bila gik aku ada peluang mok temu nya?? ='( sedehhh... aku terus badmood lepas ya..
tiba giliran dak hilman balit aku pun ngga jak kat pintu.. huuhuhuhu.. ishhh x layak lah aku untuk lelaki cam nya.. nya kacak, alem, hot.. malas la mok gago gilak.. ok kmk org tinggal sikit jak.. aku pun berharap kmk org cpt2 balit sbb dh x da apa gik nak pake cuci mata kat sia.. huhuhuhu.. 
dlm pukol 9 cmya, tiba2 kontinjen miri datang balit ??? errr?? mimpi kah aku?? bukan mimpi!!! tok bena2 ok!!! yeeehaaa!!! hilman dtg balit.. dak nya pun bas lambat jalan.. hehehehhehe.. aku pun beloya agik ngn kwn nya and curi2 pndang nya =3 aku mok mintak FB nya tp aku malu dh ya kawan nya ambik buku aku berik ngn hilman dh ya hilman pun tulis namanya ngn FB nya =) ok dalam gik nak memulakan perkenalan, uncle yang antar mek org pun smpe, hadoiiisssshhh!! balitttt? hmmmm... dengan berat ati mek org pun masok kereta =( semua x da mood time ya !!! selamat tinggal hilman.. huhuhuhu.. sepanjang perjalanan mek org bisuk!!! nangis!!! emo!!! sampe sekolah pukol 11 setengah.. balit and good bye~
 
toklah kenangan terindah dlm idup aku.. x akan berulang agik peristiwa2 tok.. susah nk mdh gine.. daripada perkhemahan tok, aku belaja bnyk benda.. bnyk gilak =') oleh kerana hilman aku dah berhijab atau lebih dikenali sebagai bertudung.. aku bukan bertudung kerana nya tp hilman seolah2 menyedarkan aku, hidayah aku dah ada.. makseh hilman.. ktk special dlm idup kmk =) kmk tauk x mungkin untuk org seperti kmk memiliki lelaki sesempurna ktk.. kmk x layak untuk ktk sbb kmk bnyk kekurangan.. 
selepas camp ya kmk org (peserta) berhubung melalui FB dan phone.. kmk org selalu imbas kembali kenangan2 masa camping ya.. huhuhuhu..2 bulan baruk dapat melupak smua ya sikit2 tauk x!!!
sedeh, nangis, aek mata ya lah neman aku selepas camping ya berakher... adalah dlm seminggu.. 
aku ngn hilman?? ada lah chat2 juak tp aku malas lah mok usha bena2 sbb entah ehhh.. aku just rasa aku x da harapan langsung sbb nya banyak peminat... huhuhu.. 
aku ngn m.u?? 16 disember 2011, nya ngakuk nya suka aku and kmk org couple =') long distance relationship memang payah... huhhuhuhhu... tp nya x penah ignore aku, x layan aku tanpa sebab.. tp maybe bukan jodoh.. hanya mampu bertahan cun 4 bulan kakya aku mintak putus sbb aku dh taken by someone yang bernama faiz.. 
masa aku ngn m.u break, nya nangis and x maok lepaskan aku.. nya rela aku duakkan nya?? ya Allah mok tauk x, aku nyesal molah m.u cmya!!! knk aku bodo gilak?? tp dh ku pike aku x sggp gerek ngn nya sdngkn hati aku ada kt org lain.. ntah bena ntah x, nya mdh maseh tggu aku ='( nya x pnh salah kan aku sbb putuskannya sbb nya pdh nya fhm nya jauh and mek 2 susah mok temu.. bodo aku oh!! melepaskan yang terbaik!!! arghhh!! papapun ada jodoh x kesene..
muhd hilam
setakat tok jak lah mampu ku tulis.. tq kpd hilman..  dan sorry kpd m.u
tq for reading =)

Monday, 17 December 2012

Teman Tapi Mesra

assalamualaikum pelawat blog yang setia =3 

kali tok aku mok cerita pasal seorang lelaki yang akan selalu menjadi 'kenangan terindah' dalam hidup aku =) tersebutlah kisah ketika aku tingkatan 2 (SMK BATU KAWA), aku mempunyai seorang kawan lelaki yang amat rapat dengan aku.. aku kelas 2B and nya kelas 2C.. aku ngn nya mula menjadi rapat dalam bulan 2 cmya lah mun x silap =) kmk 2 ke hulu ke hilir bekepit mcm 'couple'... aku sangat selesa dengannya dan aku x gago lah org mok pdh apa pasal mek 2... biasa lah org jeles bah gik pun mulut sidak ne pat nak tutup oh?? nama si dia adalah Goppie ak. Amau, nama cina nya, Alen Chong... anak kepada pemilik hotel Hung Hung sebelah Hospital Umum Sarawak.. biapun nya org kaya tp nya x penah berlagak jauh sekali ngeso... respect abis lah aku ngn nya tok, anak ahli perniagaan yang berjaya tp mun kita tgga dari luaran nya biasa2 jak... perange nya cmya lah suruh aku selesa gilak ngn nya =) 
kmk 2 sama2 ahli kadet polis (biapun kontot aku tetap kadet polis hahhahaha!!).. sama2 pengawas juak sbb ya lah kmk 2 selalu bersama biapun berlainan kelas.. keakraban hubungan mek 2 selalu gilak disalah ertikan oleh pelajar lain lebih2 gik kawan bait aku pun.. kawan bait aku duhal suka ngn goppie tp aku x tauk pun -.- oleh kerana goppie lebih memilih untuk rapat ngn aku, hubungan aku ngn kawan bait aku hancur.. huhuhu sian nya aku oh?? 
alen goppie

bulan 4 tahun 2009...
aku ngn goppie and ahli kadet polis yang lain telah terpilih mengikuti perkhemahan tahunan kadet polis di KEM WAJA DIRI SEMATAN.. bnyk kawan2 yang g camping ya jeles ngga mek 2 rapat and kmk 2 pun jadi bualan hangat.. hari ke 2 perkhemahan, peserta camp disuruh kutip sampah sekitar kampung Pueh (sematan) dahya aku ditemani goppie, menyusuri kampung Pueh bersama2 =) goppie, mok tauk x, start time tok lah dah timbul suatu perasaan dalam ati aku kat kau =3 cmne perempuan boleh x nyangkut ati ngn nya sebab, nya sangat caring, protective, and mcm2 agik lah... dapat bayang kan x, kau pusin kampung ya sama2 ngn org yang kau sayang.. bes oh? huhuhuhu.. selepas selesai aktiviti kutip sampah kmk org, ahli kadet dibawa ke pantai sematan.. part tok lah aku x akan lupak sbb nak, aku ngn goppie menyusuri pantai bersama2 (mcm couple tauk x!!) pasya kmk 2 main bola sepak 'kelapa'.. *senyum!! aku x maok main benda ya tp goppie paksa.. huhuhu.. nya plh muka merajuk kiut ada jak.. nya pdh cmtok 'ma, ju lah main bola kelapa tok' aku 'sik mok ehhh' nya, 'sik mok ku main ngn kau agik eh mun ko x main bola kelapa tok ngn aku #muka merajuk'... aku pun dengan bengong nya main lah juak bola ya.. hahahhhaha!!! 

bulan 8 tahun 2009...
hari sabtu kadet polis ada aktiviti gotong royong dan aku pun of coz lah menghadirkan dirik =) goppie msti lah ada juak... dah aku mdh mek 2 bekepit ajak bahhh... mcm ada magnet jak mek 2 tok oh? huhuhuhu... aku ngn nya disuruh nolong cikgu apa entah aku sik ingat.. cikgu ya pasang bata kat depan koperasi.. kmk 2 goppie bediri tempat yang belom dipasang bata then pabila cikgu ya siap pasang bata kmk 2 goppie terpaksa lah beralih ke kiri agik untuk memberi ruang ngn cikgu ya... beralih punya beralih aku tersepak baldi semen and lalu tersadung kaki dahya aku terus tutup mata sebab aku tauk aku akan gugok masok dalam baldi semen!!! hahhahahahaha!!! tiba2 aku rasa mcm knk sambut dohhh!! bila ku bukak mata, goppie gik pelok aku!!! ohmaigad!!! nya sambut aku!!! mcm org selalu menari last2 ya bah... mpuan gugok laki sambut cmya lah upa mek 2 tauk x!!! aku ngga nya, nya ngga aku 1 saat 2 saat 3 saat, tiba2 PAPPPPPPPP duhal handphone aku pelanting dohhh!!! alahai dahla hp ya baruk beli... kaco bena hp ya ehhh!! hahhahahaah... gila sumpah aku malu nak ngga muka goppie lepas peristiwa ya and aku x ingat sama ada aku da pdh terima kasih ka belom... mun belom, goppie aku tauk kau baca tok, tq k kau dh sambut aku time ya... hahahahahha!!! 

tok lah rasanya beberapa peristiwa yang aku x pat lupak ngn goppie =) aku dh x berapa ingat la sebab benda tok dah lamak gilak =3 tahun 2009 bah nektok dh 2012... tp ku maseh ingat gik dlm ujung bulan 9 ya nya pdh ngn aku nya nak pindah sibu tahun depan and aku terus nangis depannya!!! ohmaigad nang gila x tauk malu da aku alu binggung goppie ngn aku time ya... dhya kmk 2 langsung x da kelaka papa gik seharian... hahhahahah!!! merajuk aku tek bahhh... gine lah aku dpt terimak org yang paling rapat ngn aku nak pegi meninggalkan aku... banyak gilak yang goppie tauk pasal aku and rasanya, nya sorg jak yang memahami aku lebih2 gik aku baruk putus cinta ngn laki nama Helmi, goppie lah yang jadi pengubat lukak di hati aku =) sampe kinektok pun aku ngn goppie still contact tp sik pat jumpa gik sbb nya jarang g Kuching.. g Kuching pun just ngurus Hung Hung Inn ya -.- 
Goppie lah lelaki pertama yang rapat ngn aku and sampe bila2 pun x akan ada gantinya =) see now, x da sorg pun yang rapat ngn aku mcm nya.. description aku untuk Goppie atau nama panggilan yang ku berik ngn nya, KERENG!!! hahahahhahaah..

  • gentleman 
  • protective
  • caring
  • understanding
  • brave
  • humble
  • clever
  • handsome 
  • jual mahal
  • ketua yang baik
  • atlet cemerlang
  • suka wana hijau
  • smart
tok lah apa yang boleh ku tulis pasal goppie.. sampe bila2 pun kmk 2 tetap akan jadi TTM biapun jarak memisahkan kmk 2 =) aku rindu ngn kau KERENG.. aku selalu teringat kau mun dengar lagu BULAN 8 DI SANDAKAN =) aku arap kita x akan penah lupak satu sama lain bila dh bejaya kelak.. =) imissyousomuch!! tq for reading...

Friday, 14 December 2012

We Are Happy Family

assalamualaikum pembaca budiman ...


jari disusun memohon maaf sbb beberapa ari tok entri sikit jak.. adoiii busy gila! penat belom abis tapi makin bertambah adalah.. huhuhu =( aritok alhamdulillah ada relax sikit =3 ok ok ok... aritok aku mok cerita tentang org2 penting dlm hidup aku <3 sidak nya lah pembekal semangat aku, tulang belakang aku dan sumber kejayaan aku... insyaAllah kmk org bukan jak akan bersatu di dunia tok malahan di akhirat kelak pun kmk org akan bersatu.. insyaAllah =) aku sayang sidak tok lebih dari aku sayang seorg lelaki yg penah muncul menyelit dalam cerita hidup aku =) kiranya sidak tok lebih didahulukan dari mana2 manusia lah.. hehehehhe... k3, lets begin <3 <3 <3

bismillah... lebih afdal kiranya kita bermula dengan ketua keluarga ohhh?? of coz lah!!! seorang lelaki yang sentiasa teratas dalam hidup aku <3 namanya , SUKOR BIN HAJI SIDI... aku nunggah nya bapak (of coz lah dah nya bapak aku!! hahahaahha) bapak aku kerja jadi tukang tembak2 penjenayah, tukang tangkap2 penjenayah, tukang intip2 penjenayah =3 hehehheheh! disimpulkan bapak aku POLIS lahhh!! disamping bekerja dengan kerajaan, bapak aku ada bukak bisnes sendirik, nya bukan Sukor CD welding enterprise =3 molah pagar besi, gril besi and macam2 gik berkaitan besi lah.. wow! tabik spring lah aku ngn bapak aku sbb nya pnde plh benda2 cmya... bukan setakat ya jak, bapak aku pnde wearing, nya boleh jadi plumber juak, nya pun boleh jadi mechanic, arkitek rumah, ustat pilihan, adohhh! macam2 gik eh aku pun penin palak... hebat bapak aku eh!! sumpah aku sayang bapak aku and bapak aku x penah ada gantinya... hehehhehe... tp nya ada sejarah itam dlm kerjayanya sebagai polis =( jari telunjuk and tengah nya tangan sebelah kanan dh putus ='( sebab time nya cek enjin bas polis nak besar ya ada si bodoh yang agak babi pegi start enjin bas ya dh ya jari bapak aku jadi mangsa!!! babi lah manusia ya dh ya bapak aku relax ajak maafkan nya!!! aku sedeh bodo!! mun aku temu org laki bodo yg dh plh jari bapak ku cmya aku bunuh nya!!! kejadian ya berlaku pada April Fool tahun 2010... sungguh merentap hati aku!!! aku mintak 1 jak, YA ALLAH PANJANGKANLAH UMOR BAPAK AKU DAN MURAHKAN LAH REZEKINYA. SEMOGA BAPAK AKU JADI AHLI SYURGA KELAK. aminnnn... aku sayang bapak aku and aku akan sentiasa jadi anak manjak!! hahahaaa...

jum kita singkap rahsia suri rumah sepenuh masa tok <3 hehehehhe... ok mak aku bernama Halimah Baceri tapi org nunggah nya Nora... errr?? pelik bukan!! hehehehh... mak aku cina tp nya diberik ngn orang India-muslim time umo 3 bulan... sian mak aku oh? sik pelu la mok cerita pahal nya diberik ngn nenek tambi aku... tp kmk org x penah putus hubungan dengan keluarga cina dan india ya... wah 1 Malaysia lah pulak!! hahahhaha... tp yang sedihnya nenek cina aku baruk mati taun lepas and mek org dh x pat sambut taun baru cina agik ='( x hal lah x da juak bes ne bahhhh... biapun mak aku anak angkat tp nya cukup bertuah sbb dijaga oleh org kaya... siyes keluarga india ya nang kaya tp x gago pun... ya hidup sidak bukan kita nak?? dh la x mok crta pasal ya gik!!! mak aku pande kelaka cina mandarin, kantonis, hakka,foochow and macam2 lah... udah nya berdarah cina sine lah sik tumpah kuah mun sik ke nasik... yang sayang nya aku x pat kelaka bahasa2 ya tp aku amat faham... kepada org cina, jgn nganok aku sebarang sbb aku faham!! hehheheheh... main2 jak lahhhh bukan racist k!! mak aku adalah chef yang paling high class dlm rumah mek org!! hahahahha... biapun nya masak telo goreng nak, tetap x ada tandingan !!! nang nyaman perghhhh perghhh la!!! hihihihi... dolok, mak aku puteh melepak tp nya ada bukak bisnes and selalu berjemur so nektok dh x putih melepak gik dh.. hehehhehe!!! aku sayang mak aku <3 nya ibarat kawan baik aku sbb aku x penah berahsia hal2 hati ngn nya tp kadang2 ada benda yang terlalu private aku x akan share =3 mak aku selalu sokong jak apa yang aku polah... mun time aku mok camping nak, aku x kan mintak kebenaran bapak sbb bapak aku konfem punyalah sik akan benarkan so aku pdh ngn mak and terus g camping!!! hahahaha.. mun dh bapak balit sekolah and aku x da barukla mak pdh aku g camping and bapak aku x pat nganok gik sbb nganok pun sik guna udah terlambat!!! hahahahhaha... gaok na aku ohhh!! pasal tandatangan ya PAHAM2 ajak lah!!! hahahhhahahah!!! astagfirullahalazim asma, asma!!! ok done with my emak =) aku sayang mak aku!!! x kan ada emak yang sporting mcm mak aku <3 AKU ARAP MAK AKU DIKURNIAKAN KESIHATAN DAN SENTIASA AWET MUDAK... aminnnn... 

mak and bapak <3

hasil pernikahan en.sukor dan puan halimah, sidak nya dikurniakan 3 orang cahaya mata =3 ketiga2 anak nya adalah perempuan... hehehheheh!!! (sian aku x da abang!) kepada pembaca2 sekalian, please take note, tolong jangan lahirkan anak terlalu jauh jaraknya sbb anak tak org kelak akan berasa kesunyian and dikongkong kakak2 nya mcm aku =/ lets begin with my siblings <3

Asmawati Binti Sukor(nama panggilan ALONG)... tok adalah kakak sulung aku merangkap anak sulung pasangan di atas.. hehehehhe =P lahir tahun 1983 dan sudah berumah tangga <3 kakak aku tok kerja sebagai nurse kat Timberland Medical Centre... nya berumah tangga pada hujung tahun 2010 dengan lelaki yang bernama Erwan Common (nama abg ipa ku pelik sbb nya melanau) hehhehehe... hasil perkahwinan nya, nya duak dapat anak yang teramat comel tp amat menyakitkan hati aku!! hahahhhhhaha... nama anak buah ku ya ialah, Nur Umairah Husniena Binti Erwan... abg ipa aku seorang guru di sekolah rendah... lulusan UNIMAS dohhh!!! sakit jiwa ragaku sbb aku rasa tercabar!! hahahhaha... kakak aku tok diam sama ngn aku mak and bapak sbb abg ipa aku ngajar jauh so nya balit agak kakak aku seminggu sekalii... sian oh nya 2 =/ kakak aku tok sangat kedekut taik idong masin bak kata kakak ku no.2, along pun seposen besar tayar lori.. hahahhaha!!! lawak bodo!!! Along agak pendiam -.- kadang2 seminggu sekali jak aku dengar soranya ya pun nyuruh aku buang sampah or nya ketok pintu bilit anta baju!! hahahhahah... biasalah org kerja bah balit aher2 dh ya sik tauk juak mok kelaka apa -.-' dh aku mdh mun jarak umo adik beradik jauh agak susah bahhhhh mok bercomunicate!!! kadang2 aku selalu juak kelai ngn nya sbb aku x suka mun aku molah kerja org complain2 tp along tok selalu mengkritik kerja aku! huhhh!! aek dicincang x akan putus bah... x lamak ne kelai paling2 pun 24 jam... hehehhehe.. papapun aku sayang along tp aku x tunjuk jak... mun nya balit umah lakinya lamak2 rindu juak aku dengar nya ngerepak.. hahhhahha!!! MUDAHAN ALONG SIK NYIMPAN PERANGE KEDEKUT GIK..aminnnn..

sukor sidi generation <3
seterusnya aku mok cerita seorang kakak aku yang lahir pada tahun harimau (1986)... nang cun juak nya tok tahun harimau sbb nya garang macam ya!!! hahahhahahha... nama kakak ku no. 2 tok ialah, ASMATINI BINTI SUKOR (nama panggilan ANGAH) nya kerja amanah ikhtiar malaysia and agak berpangkat lah orangnya =) aku rapat gila ngn angah.. kmk 2 ada bahasa tersendirik iaitu bahasa setengah... seteng2 bah.. hahahhaha!!! paham sik?? sik paham belaja ngn mek 2 lahhh... angah kawen bulan 3 tahun 2008... nya langkah bendul sbb jodoh sampe awal bah =3 nya bertemu jodoh ngn org jauh, org Kedah, nama abg ipa ku ialah, Mohd. Fauzi Bin Ahmad... biapun abg ipa aku ya org semenanjung tp nya x da kelaka semenanjung gik lahhh... nya pake bahasa sarawak taukkk.. biapun loghat belom sama kdk kita (org sarawak) tp mun nya ujian bahasa sarawak konfem full mark lahhh =)
nya 2 tok selalu mbak aku jalan sabtu minggu... jalan ngn nya 2 diet terpaksa dilupakan sbb arumbulak selang sejam makan nang pantang ngga makanan pelik2.. hahahahaha... x pa nya 2 banyak duit bah... oh ya lupak tek, bang poji ku seorang askar kat kem batu 8 ya... 
dalam setahun msti ada sekali or duak kali nya 2 g melancong tp dalam malaysia jak lah atas alasan nya 2 x pande kelaka bahasa inggeris!! hahahahhahaha... aok jak lah!!! dengan abg ipa ku sorg tok aku selesa gilak and rasa nya kdk adik beradik ku dirik jak.. biapun 4 tahun dh kawen tp nya 2 belom ada rezeki dapat anak =( kakak aku 2 kali dh keguguran tp sik palah kelak2 ada lah nya... bak kata nya 2 agik maok enjoy dolok... hehehhehe.. bes bah nya 2 romantik ada jak... bahagia jak upa <3 dh la kakak aku tok garang so abg ipa aku selalu ngalah!! hahahhaha... nektok nya 2 gik melancong ke langkawi and genting.. bes oh? mudahan aku dpt laki cmya juak kelak!! errrr? awal da pike!! hahahahhaaha... angah sik kedekut langsung =3 time kelua mintak jak papa konfem nya beli tp aku bukan seperti itu lahh... aku x mok ngabis duit kakak aku sbb nya penat2 carik duit tang aku nyaman2 nak ngabis! errr? apakajadah!! pelik oh yang rapat sik diam sama coba angah diam sama ngn mek org nak bes...hhahahahha... angah big spender!!! nya beli jak apa benda ikut hati suka tanpa fikir benda ya di pake ka sik... errr!!! susah ehhh.. hahhhhaha... aku sayang angah and bg poji... insyaAllah aku dh bejaya kelak aku x kan lupak nya 2 and mbak sidak g shopping sepertimana sidak mbak aku =) YA ALLAH MURAHKAN REZEKI MEREKA SERTA KEKALKAN JODOH MEREKA DUNIA AKHIRAT... aminnnn <3 

happy couple

ok... keluaran terakhir pasangan en.sukor dan pn. halimah... semestinya aku <3 <3 <3 nama diberi ASMAFAZIRA... tarikh lahir 26 Januari 1995 tahun bab* hahahhahahha!!! aku x pande eh nak subcribe2 dirik pun tok... pelik jak rupa ohhh?? kelak mdh asa dirik bagus... hahahhah!! x da yang special pun pasal aku.. aku tok sik cukup sentimeter (bahasa baik pake org kontot!)hahhahah... aku bruk jak abis sekolah and tengah tggu result SPM... aku suka masak tapi nak aku ada sigek perange yang agak kurang baik diamal =/ aku x suka org tegor hasil kerja tangan aku... disimpulkan menjadi aku x suka org masok campo kerja2 yang aku polah and gik sigek AKU SIK SUKA DIARAH-ARAH... paham sik?? sebab ya lah aku harus carik kerjaya yang di mana aku jadi BOS and aku yang akan ngarah org... hahahhaha!!! ya lah aku... cinta?? aku baruk knk main oleh benda ya... hahhahaha... STOP dolok ehhh... dh jerak rasa ati ku nak main benda ya gik... aku rasa malas mok carik agik bialah nya datang sendirik... aku suka baca novel and nektok aku tengah langgan novel melalui online... mudahan aku mampu kumpul novel banyak2 and cukup pake polah bilik bacaan ASMAFAZIRA... hahahahha.. ya jak lah... tolong doakan kejayaan aku k? doa semoga kelak aku jadi BOS... hahahahhahah!! ok ok ok... tq sudi membaca entri tok dan maaflah mun berasa ingga... btw I LOVE MY FAMILY and IM PROUD being one of the family... semoga mek org dapat bkumpul di syurga kelak... aminnnnn...
tq for following my site and reading my entry <3


Thursday, 13 December 2012

Hairil, Phriscila & Nuraidah

assalamualaikum pembaca yang kiut miut sekalian ;)

lamak dh aku x mengupdate entri baru ohhh... sorry lah yerrr aku ada poblem sikit.. hihihihi!!! busy sikit la 2, 3 aritok and aritok adalah the buziest day in the week (aeyh ada perkataan cmya ka??) penat masih belom ilang gik tok!!! huhuhuhu... ok ok ok... ritok mok cerita pasal 3 org gik ahli kumpulan SNAPH-T... 2 ikok udah di cerita so tinggal 3 gik lah... hhehheheheh... lets begin...

HAIRIL MAKMIN
orangnya berbangsa melanau =3 aku selalu bulinya kat sekolah... hahahhaha!!! bes aeyh mun aku buli nya msti nya ngalah ajak ngn aku sbb nya tauk aku tok mok berada di pihak lawan jak.. nya merupakan KUMBANG antara kmk orang 6... hahhahah... tedah aeyh kadang2 nya rasa angol jak dapat bini2 kdk mek org tok maklum lah mek org agak nakal bah... nya sik kedekut langsung sbb ya lah aku sukati jak mintak barang makan nya! kadang2 mun hati aku sedang rawan aku selalu luah kan ngn nya and nya sering berik nasihat ngn aku.. hairil amat caring orangnya... nya x suka ngga kawan2 sedeh =3 bes oh laki tok? tp nak nya x pernah mok layan bila mpuan kaco bah! huh! heran aku smpe bila lah kau mok buang jawatan single kau ya?? hahahhahah!!! biasa bro muka hensem bah!!! hahahah... nya tok 'suami' yang bertanggungjawab bah sbb nya selalu share kredit ngn bini2 nya yang agak gangster tok.. hahhahaha!!! terbaik lah kau hairil!!! aku tauk aku selalu suruh nya angol dengan perange aku yang agak annoying ngn nya!!! hahhahahahha... aku nunggah nya BIEYYYYY!!! dh ya msti nya akan mlh muka meluat nya tauk x!!! how i miss that moment hairil... hmmmm... munlah kau ada sekarang tok msti aku tampa2 kau!! hahahhaha... tp nak, aku x penah jaga batasan ku ngn nya kohhhh... huhu!! aku selalu pegang2 nya suka ati #tp bukan di tempat yang tidak sepatutnya lah i mean tangan ka... aku selalu polah nya mcm GEREK aku bena2 kohhh!!! hahhahahaha.... dh ya jak cara aku nak beguro ngn nya... aku sayang hairil ehhh... kpd perempuan2 mun dh jd gerek hairil tolong jgn mainkan nya sbb ktk org akan nyesal!!! hairil seorg laki yang baik dan penyayang.. tidak dpt dinafikan nya tok agak hensem( muka mcm cina beb!!) tp agak tidak pandai melayan perempuan yang merajuk... hehehehh!! jgn kau marah hairil sbb its the truth ok!!! hairil mun sepanjang kita kenal aku da polah salah ngn kau sorry k... aku tauk aku annoying tp perange ya lah nyuruh kau rindu aku nak!!! hahhahaha... tq selamak tok kau selalu spon aku makanan, relod and watsoever lah! aku rindu kau gilak eh!!! kelak mun dh g PLKN pliz jgn menggatal k? aku x mok ko g flirt2 ngn rempuan sinun dh ya aku diabaikan kau!!! hahahhahaha!!! tlg jgn lupak tggalkan duit sbg nafkah time ko g PLKN kelak k... hehehheheheh... opssss! hampir lupak, hairil tok seorg lelaki yang baik and amat suci fikiran nya!! no negative thinking or yellow2!! hahhahah... nya nang sesuai jadi imam kpd perempuan yang sik pande merajuk =3 tapi bukan aku la sbb aku kuat sangat merajuk! hihihihi
hairil hakimi


PHRISCILA VIANA JAMES...
lagi sorang kawan aku tok nama nya mcm yang aku tulis huruf besar2 ya lah... hehehhehe.. nya tok satu2 nya non-muslim dlm group kmk org =) kmk org x racist ok!!! nya tok bes aeyh sbb nak bia cmne2 pun org anok nya, nasihat nya, tegor sekasar ne pun, nya x penah ambik ati... aku respect gila lah ngn nya weiii! mun aku dikasar sikit dh nangis tp nya tok selamba jak dh ya boleh gik nya betegor ngn org yang dh anok nya or tikam harsh word ngn nya ya... tabik spring spring lah! hehehehhe.. phriscila tok selalu luahkan perasaan nya ngn aku and aku pun cuba sedaya upaya berik nasihat ngn nya... kadang2 kesian juak ngga nya dipolah org bage apa (alahai dunia!) tp apakan daya lumrah nak... nya suka belagu smpe timbul idea ya untuk aku polah seloka pasal nya pake majalah sekolah! hehehehheh... kmk org nunggah nya e-ex sbb dolok nak nya selalu sebut ex ya e-ex... hehhehe.. dari sia muncul lah gelaran e-ex ya.. e-ex mempunyai tulisan yang teramat-amat-amat kecik! aduh mak oi smpe cikgu sakit palak baca... tp nak, nya amat mementingkan kekemasan hasil2 kerja nya... toklah yang molah aku tabik spring beganda2 ngn nya!! hehehehhe... nya sik kedekut dengan harta2 nya tp agak kedekut dengan makanan! hahahhahaha... but nvm lah sbb hairil sik kedekut so mntaklah ngn hairil =) e-ex tok big spender! nya beli jak apa yang nya maok ngikut hati suka tp sik kira harga2 nya... tp x kesah lah hooo... kau kaya bah e-ex!! hehehhehehe... asal Siti Rosmizah ngelua novel baru, nya lah customer pertama yang pegi beli!!! heheheheh... nampak sangat temberang! aku rindu ngn mpuan tok!! huhuhu... nya gik kerja nektok kat kede makan batu 10... nang cun lah ya sbb nya suka makan... ok bab makanan nya memang bagus! hihihihi... nya lah selalu menjadi penghabis kepada makanan bila kmk org dh x dpt gik nerimak makanan!!! hehehehhe... nya kiut and cantik ;) aku suka ngn bila nya pake eyeliner sbb muka nya nmpk emo.. hehheheh... k k k smpe sia jak cerita pasal e-ex... aku sayang kau e-ex =)
bibiey valenthia ois

NURAIDAH BURHANUDDIN...
jyeahhh!! inilah kawan kami seorang agik.. heehhehe... orangnya kiut kecik molek =P nya agak pendiam dan pemalu tapi nya pegang jawatan pengawas... mun time bertugas ya ada lah berani sikit2... hehheheheh!!! kmk org nunggah nya Noni :) aku pun kurang pasti sine datang nya nama ya... nya tok sik berapa rapat ngn aku sbb aku tok kasar and nya lembut so mek 2 x sepadan untuk bersama!!! hahahha.. sorry noni jgn marah.. nya antoo Donut tauk x!!! tiap ari meli donut rah kantin sik lejuk ka?? hahhahaha.... jgn pandang sebarang pandang sbb Noni sangat memikat hati!! heheheh... cantik + manis + ayu ya lah org nya... lesung pipit dpt pake nukuk sambal belacan... dalam wei! hehhehehe.. gine sik cair rang laki ngga ya? dh juak lemah lembut... (biasala org Sabah baaa!!) hehehehhe... umah mek 2 x jauh 5 minit smpe tp dipisahkan oleh jalan besar so susah mok agaknya gikpun nya selalu jak g kpg.. Noni seorg yang rajin berusaha... nya sentiasa memperbaiki prestasi pelajarannya =) semoga nya dpt result with flying colour... hehehheehhe!! noni bila ktk mok lawat Blog kmk?? mun ktk dh baca tok kelak jgn marah2 mun kmk x tulis banyak2 pake ktk k?? kmk kekurangan idea + fedup ngn line yang agak siput.. huhuhu... kmk sayang ktk noni!!! taun depan dapat sik kita main tuka2 birthday present gik oh?? dh la susah mok temu!!! arghhh! tension palak aku!!! nor, jgn penah lupak persahabatan kita k?? kmk akan sentiasa tggu ktk spon relod dgn gaji pertama ktk!! hehehhehe... i miss u no!! x pat gik jalan sama ngn org lembut!! hehehheheh... 

cocori de sweet
okey smpe sitok jak la perihal or cerita berkaitan kawan2 aku.. kmk org 6 sekawan nama disimpul menjadi SNAPH-T =3 group yang boleh dikatakan agak popular di sekolah sbb semua cikgu kenal mek org and pelajar2 penrissen pun sama =) thankyou sudi membaca entri tok... kepada sahabat2 ku, ingat janji kita bersama k? jgn penah lupak antara satu sama lain!!! miss u all!!! muahhhh! *hug and kiss! assalamualaikum... papai...

Monday, 10 December 2012

Atherna Roszelle Bt. Ramli

assalamualaikum pembaca sekalian =)

entri kali tok aku mok cerita pasal seorang perempuan yang bernama Atherna Roszelle dan lebih dikenali sebagai Abby =) orang nya secantik nama... betul tidak tipu punya!!! nya Islam tp bukan Melayu... dalam group SNAPH-T, nya merupakan orang yang ke 2 rapat dengan aku selepas Tiqah... nya tok really understanding friend lahhh... biapun nya x pnh memasuki alam percintaan tp nya boleh dikatakan arif dalam soal ya =) hebat bukan kawan aku sorang tok.. nasihat nya sangat bernas... and nya tok boleh di kira orang yang serba tahu.. tanyak jak benda nak kita x tauk nya konfem tauk!! ya lah atherna pun dirik.. hehheheheh.. kmk 2 mula rapat lepas perkhemahan Pendidikan Luar Sekolah Menengah tahun 2011... dekat sia kmk 2 lalui hari2 bersama dan nya lah yang jadi photographer kmk 2 Manchester Jeremy (my ex boy) <3  
ok ku mok cerita lok sikit pengalaman yang agak lawak mek 2 atherna time camping ya... hahahhhaa... 
ceritanya bermula begini...
pada tarikh 11 Julai 2011 hingga 15 Julai 2011, 4 org pelajar Smk Pen. No.1 telah terpilih untuk pergi perkhemahan ya dan semua keempat2 kmk org ya dari kelas yang sama... aku dengan atherna boleh dikatakan rapat lah time ya tp selepas balit camp ya mek 2 jadi lebih rapat agik... heeee =3 ok ok ok... tiba masa untuk pasang khemah kat santubong (tempat camp).. mek 2 pun rondeng ngn pelajar dari Kolej Abdillah mok tuka tempat sak mek 2 atherna dapat sama2... hahahhaha!!! akhernya!!!! khemah org lain 3 ke 4 org dalam ya tp khemah aku hanya mek 2 atherna jak!!! hahahahha.. tamakkkk!!! malam first camping ok jak mek 2 tido lam khemah ya ... selesa dohhh!! hahahahha.. tiba2 keesokan arinya time petang dh habis aktiviti, aku dengar bunyi mcm benda begerak2 dlm khemah mek 2 tp x pasti gilak apa kah benda ya.. dh malam nak tdo (kol 12 malam) bunyi benda begerak2 ya semakin kuat.. aku dengan beraninya angkat khemah and terus meremang bulu roma ku!!!! arghhhh!!! khemah mek 2 knk serang anai2!!! hahahhahahah... kesiannnnnn!!! mek 2 pun alu x pat tdo lam khemah and tpaksa numpang khemah org lain!!! hahahahahahah =P oleh org tamak lok last2 cmtok jadinya... dh la tdo dlm khemah sidak phriscila (kawan mek org) alu bepadat2 lah dlm ya tp aku lebih 'pintar' terus g tumpang tido kat dewan dh ya pagi ya knk anok 'Tuan' (nama gelaran pake faci camp) hahhahahahahh!!! lawak lawak lawak... tp keesokan harinya mek 2 dapat balit khemah ya sbb anai2 dah dapat diselesaikan... apa gik bepesta lah kmk 2 malam ya dan seterusnya!!! hahahhahaha...
Atherna seorang kawan yang amat perihatin =) nya selalu nasihatkan aku or brik semangat ngn aku waktu aku ditimpak musibah.. nya jenis terus terang... ya lah paling aku suka perangenya... nya x penah main cakap belakang sentiasa berterus terang... nya juak seorang yang x kedekut... berfikiran terbuka, suka kaco org, sik mudah mengalah dan agak nakal!!! hahhahaahah... nya tok selalu berebut laki ngn aku... semua nak aku nya maok kebas huhhh!!! heran juak aku leh nya tok bahhhhh -.- tp rasanya nya tok dh taken by someone bah =) hahhahahah...

atherna abby roszelle
kacak nak... aok nya nang kacak mcm cina jak upa... mun time nya x pake tudong memang org ingat nya cina...ku sayang mpuan ya!! hahhaahha... mek 2 tok sebenanya anto dalam kelas!! time math ngn add math bukan ada belaja tp plh projek dirik pun kat blkang kakya mun cikgu phang dtg alu cpt2 mek 2 ambik buku eksen2 salin!!! hahhahahaha... kakya time Bm pun sama... dak lain mlh kerja mek 2 begosip kat depan... hahahhaha... bes dooo... tp nak time dh dekat nak SPM ya kmk 2 berubah jadi budak rajin sedunia~ alahaiiii!!! hahhahaha... tauk ada word tok time mek 2 molah kerja cikgu berik 'ujan ari kelak ngga ta 2 mlh kerja ngn belaja' ahhahhahhaha!!! rindu eh suasana time ya... pengalaman pahit mek 2 pabila terkantoi niru!!! hahahahha... yang aku bengap gilak salin bulat2 jwpn sejarah nya phl!!! dh ya add math gik kantoi!!! hahahahhaha... kmk 2 mlh teamwork bah tp aku tok SIKALAK niru ne ndak ku salin bulat2 lepas ya alu lah kantoi... haahhahah... muka aku sekejap pucat sekejap biru jak bila di soal siasat... hahahahha... gaok oh mek 2?? itulah kenangan namanya!!! hahhahaha... syg atherna ketat2!!! jgn pnh lupak kmk k?? mun ktk lupak kmk, ktk gerek anak asli!!! hahhahahahah!!! tq sudi membaca... goodnite and salam..=3